Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany z marchewką i selerem naciowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 4 sztuki
marchew 3 sztuki
seler naciowy 4 łodygi
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany z marchewką i selerem naciowym

Kroki postępowania

1

Rybę myjemy i osuszamy. Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz nacieramy sokiem z cytryny.  Rybę układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać.

Krok 1 - Dorsz zapiekany z marchewką i selerem naciowym foto
2

Warzywa myjemy. Marchewkę i seler kroimy w plastry, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko przyprawiamy ulubionymi ziołami i mieszamy z czosnkiem oraz oliwą. Warzywa wykładamy na rybę.

Krok 2 - Dorsz zapiekany z marchewką i selerem naciowym foto
3

Zapiekamy przez około 30 minut w temperaturze 180°C pod przykryciem. Podajemy na gorąco. Smacznego!

Krok 3 - Dorsz zapiekany z marchewką i selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.06.2013 15:18
ryba z marchwią ma mdły smak jak dla mnie, musi być dobrze doprawiona
w mojej kuchni 19.06.2013 13:37
rybka podana pysznie
Pusia 19.06.2013 09:12
smacznie wygląda
gotujebochce 19.06.2013 08:56
Super przepis!
Paolcia 19.06.2013 08:52
mojej mamie by sie spodobał przepis :)
dodi 19.06.2013 08:49
i to dobry pomysł
Mniam 19.06.2013 07:32
Bardzo lubię dorsza.
biatriss 19.06.2013 00:44
ooo to juz mam pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak