Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany z cukinią i parmezanem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza ok.400g
cukinia 1
parmezan starty 2 łyżki
oregano 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa
sól i pieprz do smaku

Porada

Prosty a pyszny przepis na rybę. Jako dodatek polecam młode ziemniaki lub ryż z warzywami :)

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany z cukinią i parmezanem

Filety z dorsza doprawić solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny oraz oliwą.
Cukinię pokroić w plastry i rozłożyć do filetach. Doprawić oregano i posypać parmezanem.
Całość piec na blaszce w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni ok. 15 minut (można użyć funkcji grill).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 16.07.2015 09:49
wygląda bardzo apetycznie!
Czarnula666 15.07.2015 18:20
Pysznie wygląda :)
Joannasz3190 15.07.2015 12:27
Pyszności :)
olyabuziaczek 15.07.2015 10:54
ładnie wygląda
Aannkaa82 15.07.2015 10:53
Naprawdę wygląda pysznie, musze zrobic. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak