Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 400 g
frytki 250 g
surówka 250 g
ocet winny
masło 50 g
koper świeży 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany w sosie koperkowym

Masło klarujemy dodajemy sól, pieprz, 2 łyżki octu,przyprawę do ryb i świeżo pokrojony bukiet kopru.
obtaczamy rybę w wykonanej zalewie odstawiamy na 2 godziny. Pieczemy w piekarniku przez ok 20 minut w temperaturze 160 stopni. Można ją w czasie pieczenia lekko skrapiać wodą (wtedy nie będzie sucha). Po tym czasie można na chwilkę dać na patelnie i osmażyć jeśli ktoś lubi rybę bardziej z pieczoną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 03.02.2013 20:29
wygląda soczyście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak