Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 szt
ciasto francuskie 1 opakowanie
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
orzeszki ziemne 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany w cieście francuskim

Dorsza myjemy, osuszamy. Kroimy na około 7-8 cm kwadraty. Posypujemy przyprawami. Każdy kawałek ryby kładziemy na ciasto i zawijamy jak na dużego pieroga. Dociskamy boki. Na wierzchu robimy 2 nacięcia nożem. Posypujemy pokruszonymi orzeszkami ziemnymi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.08.2016 19:59
Fajna propozycja;))
Wiesława1 28.08.2016 18:35
Pyszna propozycja
Mniam 27.08.2016 23:50
Bardzo smacznie przygotowana ryba.
Krzysztof15 25.08.2016 06:44
pyszny dorszyk
miffiss 24.08.2016 22:10
smakowicie wygląda
trufelek 24.08.2016 22:10
Smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak