Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany pod bakłażanem i pomidorem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka do panierowania
olej
sól
pieprz
suszone oregano
plastry pomidora 2 grube
dorsz 2 filety
orzechy nerkowca duża prażone

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany pod bakłażanem i pomidorem

Dorsza panierujemy w mące, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju do momentu uzyskania chrupiącej skórki. Wykładamy na chwilę na papierowy ręcznik.
Bakłażana solimy i grillujemy z obu stron przecierając ruszt czy patelnię odrobiną oleju. Pomidora solimy i doprawiamy z obu stron oregano. Grillujemy na suchej patelni.
Na każdy kawałek dorsza kładziemy po 2 krążki bakłażana, na niego 1 plater pomidora. Posypujemy żółtym serem i zapiekamy ok. 1 minuty w mikrofali. Przed podaniem posypujemy uprażonymi i nieco przesiekanymi orzeszkami nerkowca. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 31.12.2013 18:11
same pyszności na talerzu..
2milutka 31.12.2013 16:18
bardzo ciekawe połączenie
Romanowka 31.12.2013 15:42
bardzo fajny przepis!
Megg 31.12.2013 15:10
bardzo apetyczna rybka
iwi 31.12.2013 14:18
Pyszna rybka
babajaga1969 31.12.2013 13:53
smacznie podana ryba
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 13:32
Ciekawy pomysł.
kasiaw 31.12.2013 13:13
bardzo apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak