dorsz zapiekany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    400 g
  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    2 szt
  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • śmietana 30%

    4-5 łyżek
  • parmezan starty

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć i przyprawić solą i piepszem .Delikatnie zrumienić na patelni-tylko aby się lekko ścięła.
Pieczarki pokroić i zesmażyć na oleju z cebulką .Poddusić pod przykryciem aż będą miękkie Doprawić solą i pieprzem ,na koniec duszenia dodać śmietankę i chwilę pogotować .
Rybę ułożyć w naczyniu zaroodpornym ,zalać gęstym sosem pieczarkowym i posypać serem .Zapiekać w piekarniku ok 15 min w 200st
Krzysztof15
Zamiast pieczarek można użyć grzybów leśnych

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 10.01.2015 12:42
dobry obiadek
pestka 10.01.2015 12:29
bardzo smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat