Dorsz z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 kg
  • sok z cytryny

  • przyprawy

  • oliwa

  • pieprz cytrynowy

  • brokuł

  • kalafior

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać i osuszyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb i do mięsa, skropić oliwą. Lekko podsmażyć na patelni , następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku 180 stopni przez ok. 5 minut. Podawać z warzywami ugotowanymi na parze. Ja podałam w towarzystwie kalafiora i brokuła. Smacznego;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gregor# 23.02.2016 21:52
świetny przepis
Margo1 16.08.2015 10:46
zjadłabym takiego dorsza
Smaczna_B 11.07.2015 14:45
Pyszna rybka, bardzo lubię takie połączenia.
paula191919 08.06.2015 17:10
Przepyszny dorsz.
pestka 17.05.2015 13:44
bardzo smaczny obiad
IwonaKa 05.04.2015 10:53
pyszne danie,bardzo lubię dorsza
Bernadeta1 13.03.2015 13:36
pyszna rybka
Ela15 09.03.2015 09:39
ładnie wygląda
romanrafal 07.03.2015 18:15
pyszne danie
kate.500 26.02.2015 15:18
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat