Dorsz z szałwią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    2 filety
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • pieprz

  • białko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

  • szałwia

    kilka listków
  • olej

  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, pokroić na kawałki skropić sokiem z cytryny doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem. Następnie zamoczyć w roztrzepanym białku jajka, panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dodatekiem masła. Posypać jeszcze na patelni posiekanymi listami szałwi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
banditka 06.03.2011 18:06
lubie szalwie :) wiec wyprobuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat