Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z sosem szczypiorowo-winnym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

polędwica z dorsza 400 g
mąka
papryka mielona
sól i pieprz

Sos

szczypiorek pęczek
wino białe wytrawne 250 ml
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z sosem szczypiorowo-winnym

Filety z dorsza dzielimy na porcje ,oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące wymieszanej z papryką wędzoną. Przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos.
Szczypiorek wraz z cebulkami siekamy ,podsmażamy na maśle ,zalewamy wodą i winem ,dodajemy ziele angielskie i gotujemy. Całość redukujemy lub dodajemy zagęstnik do białych sosów ,doprawiamy solą białym pieprzem.
Dorsza smażymy na rozgrzanej oliwie ,na rumiano. Podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 29.08.2014 22:32
Uwielbiam rybki :-)
alaaa 29.08.2014 20:41
dorsz to moja ulubiona rybka, apetycznie wygląda
adelajda 29.08.2014 19:52
Z winem chyba spróbuję
halina17 29.08.2014 19:43
Smaczna ryba.
Iwusia 29.08.2014 19:11
bardzo smaczny obiad
Seba 29.08.2014 18:43
Wygląda znakomicie
pestka 29.08.2014 18:13
wygląda pysznie
Anna169Hosz 29.08.2014 17:18
Aż ślinka cieknie :)
gosia561 29.08.2014 17:06
smakowita rybka
cukiereczek 29.08.2014 17:02
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak