Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z salsą z truskawek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1 szt
truskawki 6 szt
limonka 1/2 szt
papryczka chilli 1/4 szt
imbir 1 cm
sos sojowy 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
olej 1 łyżka
koperek
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z salsą z truskawek

Filet opłukac osuszyć .Imbir drobno posiekać wymieszać z miodem ,sosem sojowym,i olejem . w tą marynatę włożyć rybę . Odstawić na 10 min .Robimy salsę .Truskawki kroimy w kosteczkę ,dodajemy sok z limonki z ok 1/2 sztuki .Kolędre ,koperek i chilli siekamy dodajemy do salsy .Rybę wyciągamy z marynaty i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach ok 10 min . Gotowa rybę podajemy z salsą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 30.05.2012 11:11
extra połączenie
Andysz 20.04.2012 16:59
interesujące połączenie;))
Anna133 28.03.2012 16:59
ciekawe jak smakują truskawki z rybą ?
iwa643 28.03.2012 07:59
poilecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak