Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z puree z marchewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 4 szt
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ziemniak 1 szt
masło 1 łyżka
Kolendra cała Prymat
filet z dorsza 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z puree z marchewki

Filet z dorsza myjemy osuszamy . Solimy doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy na parze. Po ugotowaniu wykładamy na talerze i kropimy cytryną .

Marchewki i ziemniaka obieramy kroimy na mniejsze części wtedy szybciej się ugotuje.Gotujemy w małej ilości wody . Gdy warzywa są miękkie a woda prawie odparowała miksujemy warzywa. Dodajemy masło,sproszkowaną kolendrę , sól,pieprz i sok z cytryny do smaku . Miksujemy . Podajemy na dorszu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 26.10.2012 13:06
pycha
Piotr-21 26.10.2012 09:14
mniam
cukiereczek 26.10.2012 08:49
bardzo ciekawe i smacznie wyglądające
Anna169Hosz 26.10.2012 08:04
Ciekawa kompozycja smaków.
Iwka 26.10.2012 07:41
fajnie wygląda
iwa643 26.10.2012 06:51
Lekkie i dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak