Dorsz z prostą salsą

Dorsz z prostą salsą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor (pokrojony w kostkę)

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • filet z dorsza

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza przyprawić solą i pieprzem. Ryby panierować w jajku i tartej bułce. Pokroić pomidory, cebulę w kostkę. Czosnek przetrzeć przez praskę. Warzywa podsmażać na łyżeczce oleju aż odparuje z nich woda. Na każdej rybie układać porcję salsy . Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

09.01.2014 15:40
pyszny pomysł

RenataZ-et

15.12.2013 21:48
super danie

Klausia

09.12.2013 12:03
uwielbiam, a tak podane to już w ogóle bajka :)

Ewelina38

08.10.2013 14:27
cudownie podana rybka, aż się zjeść chce.....

Wacław

24.09.2013 20:20
swietny pomysł na rybke !

Katarzyna59

14.09.2013 18:46
fajny dorsz

Ania67

10.09.2013 17:11
Oj zjadłabym taka rybkę

pajbek

07.08.2013 20:40
Rewelacyjna potrawa :-)

czekoladka_m

14.07.2013 16:04
Niesamowicie apetyczna!

Grażyna13

11.07.2013 18:20
Pyszna wersja ryby :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat