Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/4 kg
cytryna 1/2 sztuki
pomidory 3 sztuki
cebule 2 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
koper
pietruszka zielona
olej sojowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz z pomidorami

dorsza opłukuje zimną wodą , skrapiam sokiem z cytryny i odstawiam . Cebulę obieram, drobno siekam i podsmażam w garnku z pokrywką, aż będzie szklista. Pomidory sparzam, obieram ze skórki, usuwam nasady szypułek i kroję w plasterki. Plasterki układam w garnku na cebuli, posypuję solą i pieprzem, duszę pod przykryciem 10 minut, dodaję śmietanę i dusze jeszcze 5 minut. Danie gotowe posypuję koperkiem i natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 31.08.2012 13:48
pyszne
sznycel 23.08.2012 19:37
dorsza można zastąpic mintajem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak