Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z patelni

Dorsza oprawiamy usuwając łuski i płetwy. Płuczemy, suszymy na ręczniku papierowym.
Nacieramy solą i pieprzem.
Jajko łączymy z mąką. Na osobny talerz wsypujemy bułkę tartą.
Panierujemy rybę w jajku a potem w bułce.
Smażymy w dość dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju, aż mięso będzie białe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 20.02.2015 18:18
Uwielbiam dorsza
Joannasz3190 20.02.2015 17:47
Pyszności :)
Adam/ZUB3R 20.02.2015 15:24
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak