Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z kapustą

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1kg
mleko 1/3 szkl
musztarda 1 łyżka
masło 2 łyżki
marchew 2 szt
cebula 1 szt
gałka muszkatołowa 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
koperek 2 łyżki
sól, pieprz
ziemniaki
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z kapustą

Rybę podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju. Ziemniaki zmiksować blenderem lub ugnieść tłuczkiem na puree, dodać mleko, musztardę łyżkę masła oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, posiekać. Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i drobniutko pokroić. Połączyć z marchewką, cebulą, cukrem i koperkiem. Pozostałym masłem natłuścić naczynie żaroodporne. Na dnie ułożyć rybę, przykryć ziemniaczanym puree, na wierzch wyłożyć kapustę. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.11.2013 10:55
super dorszyk :)
Iwusia 30.10.2013 23:54
bardzo smakowity przepis
caralajna 24.10.2013 09:57
smaczna ryba
miroslawa 24.10.2013 05:05
chętnie wypróbuje, lubię rybki
Agnieszka_B 23.10.2013 21:31
Bardzo ciekawy przepis, który chętnie wypróbuję :)
halina17 23.10.2013 17:47
Dobry przepis.
mufinka79 23.10.2013 17:23
Bardzo apetyczny przepis :)
Gracer 23.10.2013 16:05
super przepis
Konczi 23.10.2013 15:50
wygląda apetycznie, skusiłabym się :)
quatro 23.10.2013 15:08
Na pewno pyszne.
IwonaDD 23.10.2013 14:56
prezentuje się wykwintnie
Izabela9 23.10.2013 14:39
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak