Dorsz z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1kg
  • mleko

    1/3 szkl
  • musztarda

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • gałka muszkatołowa

    1 szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
  • koperek

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • ziemniaki

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju. Ziemniaki zmiksować blenderem lub ugnieść tłuczkiem na puree, dodać mleko, musztardę łyżkę masła oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, posiekać. Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i drobniutko pokroić. Połączyć z marchewką, cebulą, cukrem i koperkiem. Pozostałym masłem natłuścić naczynie żaroodporne. Na dnie ułożyć rybę, przykryć ziemniaczanym puree, na wierzch wyłożyć kapustę. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 11.11.2013 10:55
super dorszyk :)
Iwusia 30.10.2013 23:54
bardzo smakowity przepis
caralajna 24.10.2013 09:57
smaczna ryba
miroslawa 24.10.2013 05:05
chętnie wypróbuje, lubię rybki
Agnieszka_B 23.10.2013 21:31
Bardzo ciekawy przepis, który chętnie wypróbuję :)
halina17 23.10.2013 17:47
Dobry przepis.
mufinka79 23.10.2013 17:23
Bardzo apetyczny przepis :)
Gracer 23.10.2013 16:05
super przepis
Konczi 23.10.2013 15:50
wygląda apetycznie, skusiłabym się :)
quatro 23.10.2013 15:08
Na pewno pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat