Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2-3 szt.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cebula 2 szt.
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z jogurtem

Filety z dorsza czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek posypujemy przyprawą do ryb - taką z koperkiem.
Cebulę kroimy w talarki.
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym (ja używam ultra pro dlatego nie dodaję tłuszczyku).Posypujemy pokrojoną cebulą i pieczemy pod przykryciem ok. 20 minut. Po wyłożeniu na talerzyk nakładamy jogurt naturalny w ilości wg. uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 11.01.2015 01:30
dobra przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak