Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z grilla w aromatycznym pesto z rukoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 750 dag

pesto

rukola 1/2 opakowania
czosnek 4 ząbki
pieprz
oliwa 50 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z grilla w aromatycznym pesto z rukoli

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy i wyjmujemy ości.
Przygotowujemy pesto z rukoli. Świeżą rukolę myjemy, czosnek obieramy. Do blendera wrzucamy umyte liście rukoli, czosnek, dodajemy pieprz, sól i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki na pesto rozdrabniamy.

Na rybę nakładamy pesto i marynujemy w nim około 5 godzin pozostawiając w lodówce.
Krok 1 - Dorsz z grilla w aromatycznym pesto z rukoli foto
2
OWijamy w folię aluminiową i kładziemy na nagrzanego grilla
Krok 2 - Dorsz z grilla w aromatycznym pesto z rukoli foto
3
Grillujemy około 6 minut. Przyprawiamy do smaku solą.
Krok 3 - Dorsz z grilla w aromatycznym pesto z rukoli foto
4
Podajemy do obiadu z warzywami na parze lub sałatką.
Krok 4 - Dorsz z grilla w aromatycznym pesto z rukoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak