Dorsz z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryba

  • filet z dorsza

    1 kg

Marynata

  • olej roślinny

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dorsz z grilla foto
1. W miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Krok 2 - Dorsz z grilla foto
2. Otrzymaną masą smarujemy uprzednio wymyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 3 - Dorsz z grilla foto
3. Smażymy najpierw skórą do dołu przez 8-10 minut.
Krok 4 - Dorsz z grilla foto
4. Przekładamy dorsza na drugą stronę i grillujemy przez 5 minut.
Krok 5 - Dorsz z grilla foto
5. Podajemy z frytkami lub świeżym pieczywem.

Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 05.01.2016 20:14
wspaniale danie
Kuchenka 27.12.2015 21:36
no super danie :)
Bernadeta1 25.12.2015 14:32
moje smaki, pyszna rybka
Janina 22.12.2015 22:26
Pyszna rybka;))
Poison1988 16.12.2015 08:02
grillowany - pycha! :)
Ada-Gaba 12.12.2015 22:51
smaczna rybka
Damiano 12.12.2015 10:50
pyszna rybka
Renata9 12.12.2015 10:49
Bardzo smaczna kolacja :-)
sliwka 12.12.2015 10:17
Mniam, pyszny;))
Krzysztof15 12.12.2015 06:22
bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat