Dorsz w ziołowym kremie.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • 300 ml śmietany 18%

  • por

  • cebula

  • 3 łyżeczki szczypiorku

  • łyżeczka posiekanej natki piet

  • łyżeczka koperku

  • sok z cytryny

  • sól, pieprz

  • filet z dorsza

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 10 min. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewkę pokroić w słupki. Por przepołowić, pokroić w półkrążki. Śmietanę wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić solą oraz pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić warzywa, posolić, przesmażyć. Olej rozgrzać na patelni, włożyć ryby, przesmażyć z obu stron. Ryby przełożyć do rondla z warzywami, wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat