Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w ziołowym kremie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
300 ml śmietany 18%
por
cebula
3 łyżeczki szczypiorku
łyżeczka posiekanej natki piet
łyżeczka koperku
sok z cytryny
sól, pieprz
filet z dorsza 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w ziołowym kremie.

Filety skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 10 min. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewkę pokroić w słupki. Por przepołowić, pokroić w półkrążki. Śmietanę wymieszać z posiekanymi ziołami, przyprawić solą oraz pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić warzywa, posolić, przesmażyć. Olej rozgrzać na patelni, włożyć ryby, przesmażyć z obu stron. Ryby przełożyć do rondla z warzywami, wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak