Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w ziołach z talarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba

dorsz 2 szt
sok z cytryny 50 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat

talarki

ziemniaki 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
Bazylia suszona Prymat
tymianek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w ziołach z talarkami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w talarki. Odsączamy na papierowym ręczniku.
Przyprawiamy mieszanką przypraw.
Krok 1 - Dorsz w ziołach z talarkami foto
2
Dorsza myjemy, oczyszczamy z łusek.
Smarujemy sokiem z cytryny. Nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.
Zawijamy w folię aluminiową, matową stroną w kierunku ryby.
Krok 2 - Dorsz w ziołach z talarkami foto
3
Pieczemy razem z ziemniakami, 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Dorsz w ziołach z talarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak