Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w zalewie z czerwonego wina

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
pomidory krojone z puszki 1 puszka
wino czerwone 2 szklanki
ocet winny 3 łyżki
miód płynny 2 łyżki
cebula czerwona 2 sztuki
ziele angielskie 6 ziaren
mąka pszenna 2 szklanki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w zalewie z czerwonego wina

Kroki postępowania

1
Rybę kroimy w dzwonka, oprószamy solą, pieprzem cytrynowym. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na złoto.
Krok 1 - Dorsz w zalewie z czerwonego wina foto
2
W garnku rozgrzwamy wino, wrzucamy cebulę, ziele angielskie i dusimy do miękkości cebuli. Następnie wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy pomidory z puszki, miód, solimy i pieprzymy. Dusimy chwilę, studzimy
Krok 2 - Dorsz w zalewie z czerwonego wina foto
3
Następnie w zalewę wkładamy rybę. Chłodzimy.

Krok 3 - Dorsz w zalewie z czerwonego wina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 07.12.2015 21:46
Ciekawa propozycja
sliwka 07.12.2015 08:23
Musi być smaczne;))
luna76 07.12.2015 07:44
mniam, niezwykle apetyczne danie!!!
berys18 06.12.2015 21:27
wspaniale wygląda
Grazyna0211 06.12.2015 18:13
dobry pomysł
wwwiolka 06.12.2015 18:11
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak