Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w szampańskim sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 duże
śmietana 30% 250 ml
szampan 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w szampańskim sosie

Patelnię należy lekko rozgrzać i ułożyć na niej (bez tłuszczu) filety. Od razu zalać winem. Na dość dużym ogniu czekać, aż szampan wyparuje chociaż do połowy. Polać rybę śmietaną i posypać sporą ilością przyprawy. Zmniejszyć ogień i smażyć do czasu, kiedy ryba będzie miękka a sos się odpowiednio zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak