Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym ze szparagami

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym ze szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dorsz w sosie ze szparagami, to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    2 filety
  • cebula

    1 sztuka
  • szparagi zielone

    7 sztuki
  • śmietana 30%

    150 mililitrów
  • koper

    0.5 pęczka
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Szparagi gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję na mniejsze kawałki.

2. Cebulę kroję w piórka. Rybę kroję na kawałki. Masło rozpuszczam na patelni. Układam rybę oraz cebulę. Smażę na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

3. Do ryby dodaję szparagi. Całość zalewam śmietaną. Dodaję posiekany koperek. Wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat