Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym ze szparagami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dorsz w sosie ze szparagami, to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny.

Składniki:

dorsz 2 filety
cebula 1 sztuka
szparagi zielone 7 sztuki
śmietana 30% 150 mililitrów
koper 0.5 pęczka
masło 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym ze szparagami

1. Szparagi gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję na mniejsze kawałki.

2. Cebulę kroję w piórka. Rybę kroję na kawałki. Masło rozpuszczam na patelni. Układam rybę oraz cebulę. Smażę na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

3. Do ryby dodaję szparagi. Całość zalewam śmietaną. Dodaję posiekany koperek. Wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

graja 31.03.2023 21:04
Nie najlepsze danie, bez smaku. Musialam ratowac rybe i dodalam czosnek, biale wino, sok z cytryny, ala scampi. Dziwie sie jak ten przepis dostal 5 gwiazdek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak