Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w sosie śmietanowo koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 18 proc 1 sztuka
koperek 3 łyżki
masło 3 łyżki
cebula 2 sztuki
bulion 30 ml
filet z dorsza 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w sosie śmietanowo koperkowym

Cebule obieramy i siekamy,na patelni roztapiamy masło i wrzucamy cebulę. Smażymy mieszając ok 4 minut. Następnie wkładamy wcześniej opłukane i osuszone papierowym ręcznikiem filety,dolewamy bulion i przykrywamy. Dusimy ok 10 minut. Lekko solimy całość i wlewamy śmietanę (ok 200ml) oraz wsypujemy posiekany koperek. Mieszamy delikatnie by nie uszkodzić filetów. Dusimy jeszcze ok 5 minut. Ryba tak przygotowana wspaniale smakuje z ziemniakami ugotowanymi wraz z rozmarynem. Podałam również buraczki na ciepło i obiad był wspaniały!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 27.10.2012 22:12
Fajny pomysł, podoba mi się ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak