Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie paprykowo-brokułowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
papryka czerwona 3 sztuki
brokuły 1/2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 2 szklanki
pomidor 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
por (biała część) 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
bazylia świeża 5 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie paprykowo-brokułowym

Rybę kroimy na kawałki i oprószamy solą i pieprzem, paprykę ostrą mieszamy z mąką, panierujemy w niej rybę i smażymy na złoto. Brokuły gotujemy na półtwardo. Paprykę, pora siekamy i przesmażamy na oleju 10 minut, następnie wlewamy szklankę wody, dodajemy listek i posiekane sparzone pomidory, dusimy 20 minut, dodajemy posiekane brokuły, solimy, pieprzymy, słodzimy, dodajemy ocet, koncentrat, chwilę dusimy i sosem przekładamy rybę, wstawiamy do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.04.2015 07:08
bardzo smaczna rybka
gosia56 18.04.2015 12:00
pyszna rybka;)
Małgorzata Pin 18.04.2015 10:34
Pięknie ta rybka wygląda w tym sosie, po prostu wyśmienite danie
justynkag 18.04.2015 09:44
Smakowite danie. A te kolory!
w mojej kuchni 18.04.2015 09:01
smaczne danie do zjedzenia
gosia1988 17.04.2015 19:50
smaczne danie
marenka 17.04.2015 19:12
fajne danie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak