Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie kokosowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza ok. 1/2 kg
szpinak mrożony 20 dkg
mleko kokosowe 1 puszka
czosnek 3-4 ząbki
pasta curry 1 łyżka
papryczka chili 1 szt
sos rybny 2 łyżki
mąka pszenna
Przyprawa curry orientalna Prymat
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
sól i pieprz
sok z cytryny
olej arachidowy

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie kokosowym

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i garam masalą. Odstawić na przynajmniej pół godziny. Mąkę wymieszać z curry i garam masalą i obtoczyć w niej rybę.
W woku rozgrzać olej, wrzucić kawałki ryby i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć, a następnie zalać mleczkiem kokosowym. Dodać pastę curry, łyżeczkę garam masali,posiekaną papryczkę chili i mrożony szpinak. Kiedy się rozpadnie dodać sos rybny i doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.11.2015 10:51
znakomity przepis, który z chęcią wypróbuję
Ifa 09.11.2015 07:05
Moje smaki :-)
Anna169Hosz 08.11.2015 18:48
Apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak