Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 50 dag
mąka 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
mleko 0,5 szk
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie curry

Rybę pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni. Masło roztopić. Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać curry, sok z cytryny, cukier oraz sól. Przelać do roztopionego masła, wymieszać i podgrzewać do momentu aż sos zgęstnieje. Sosem polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.08.2013 07:56
pyszne jedzonko
olkaaa 06.02.2013 08:06
po prostu pycha
smakoszek 01.11.2012 10:52
pyszna rybka
barbara11561 25.07.2012 11:39
bardzo lubię dorsza,ma takie smaczne białe mięsko:)
Wafelek2601 26.02.2012 11:56
super
alaaa 04.02.2012 18:48
smaczna taka rybka
Magdalena1110 30.11.2011 17:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak