Dorsz w sosie curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    50 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • masło

    3 łyżki
  • mleko

    0,5 szk
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni. Masło roztopić. Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać curry, sok z cytryny, cukier oraz sól. Przelać do roztopionego masła, wymieszać i podgrzewać do momentu aż sos zgęstnieje. Sosem polać rybę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 19.08.2013 07:56
pyszne jedzonko
olkaaa 06.02.2013 08:06
po prostu pycha
smakoszek 01.11.2012 10:52
pyszna rybka
barbara11561 25.07.2012 11:39
bardzo lubię dorsza,ma takie smaczne białe mięsko:)
Wafelek2601 26.02.2012 11:56
super
alaaa 04.02.2012 18:48
smaczna taka rybka
Magdalena1110 30.11.2011 17:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat