Dorsz w porach z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    0,5 kg
  • przecier pomidorowy

  • por

    3
  • cebula

  • pomidor

  • przyprawy

  • olej

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory myjemy, kroimy i smazamy wrzatkiem przez 1 minute, nastepnie dusimy pod przykreyciem wraz z przecierem pomidorowym przez 20 minut. Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmazamy na oleju i dodajemy do porów. Nastepnie dodajemy przyprawy. Rybe kroimy na kawałki i smazymy na oleju. Dorsza wykładamy na półmisek i polewamy sosem, dekorujemy plasterkami pomidorów, smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 20.12.2010 21:01
ciekawy przepis na rybke

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat