Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w porach z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 0,5 kg
przecier pomidorowy
por 3
cebula
pomidor
przyprawy
olej
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w porach z pomidorami

Pory myjemy, kroimy i smazamy wrzatkiem przez 1 minute, nastepnie dusimy pod przykreyciem wraz z przecierem pomidorowym przez 20 minut. Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmazamy na oleju i dodajemy do porów. Nastepnie dodajemy przyprawy. Rybe kroimy na kawałki i smazymy na oleju. Dorsza wykładamy na półmisek i polewamy sosem, dekorujemy plasterkami pomidorów, smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.12.2010 21:01
ciekawy przepis na rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak