Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w piwnym cieście z pietruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
mąka pszenna 150 g
piwo 150 ml
jajko 1 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w piwnym cieście z pietruszką

Do miski wlałam piwo, dodałam posiekaną pietruszkę, przesianą mąkę i resztę składników. Wymieszałam. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiłam na 10 minut.
W tym czasie umyłam filety ryby, osuszyłam papierowym ręcznikiem i pokroiłam na mniejsze kawałki.
Rybę zanurzałam w cieście i smażyłam w dość głębokim tłuszczu, z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.01.2015 17:37
Dobre kotleciki
paula99926 05.01.2015 16:41
tak też smakował ;)
IwonaDD 05.01.2015 16:36
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak