Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w papilotach z warzywami pieczony na grillu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 200 g
cukinia żółta 2 małe
cebula czerwona 1 szt duża
marchew 1 szt
kwiaty cukinii 6 szt
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 4 szczypta do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
kolendra mielona 4 szczypty
cukier 2 szczypty
masło 1 łyżeczka
natka pietruszki 3 gałazki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w papilotach z warzywami pieczony na grillu

Danie niezwykle proste a smaczne i wartosciowe.

Rybę oprószamy solą, pieprzem, kolendrą i zostawiamy na co najmniej 1h.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i cukinię obieramy obieraczką, tworząc długie paski, z kwiatów cukinii usuwamy pręcik ze środka, opłukujemy wodą, dodajemy w całości do warzyw, doprawiamy.

Na kawałku folii aluminiowej, układamy warzywa, masło, na wierzch rybę, poszatkowaną natkę, szczelnie zawijamy umieszczamy na grillu, po 15min, całość będzie gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 23.02.2017 09:30
smacznie, lubię rybkę z warzywami
Grazyna0211 18.09.2016 14:07
smaczne danie
Krzysztof15 17.09.2016 19:44
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak