Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w papilotach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część)
masło 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w papilotach

Filety umyć oczyścić (najlepsze małe fileciki) przyprawić solą i pieprzem.
Warzywa obrać i zetrzeć na grubej tarce.Por pokroić w półplasterki..Wszystkie warzywa dusić na maśle,przyprawić do smaku.Wystudzić .Na każdego dorsza wyłożyć porcję warzyw i zwinąć w roladkę.Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty .Na każdym papierze postawić pionowo roladkę i zwinąć wkoło papier dość ciasno.lekko rozłożyć wierzch ryby.Na każda porcję położyć niewielką porcyjkę masła .Ułożyć na blaszce i piec ok 20 min w 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.05.2017 17:59
Wygląda zachęcająco
adelajda 10.05.2017 09:42
dobra rybka
Krzysztof15 06.05.2017 06:45
pyszna rybka
w mojej kuchni 06.05.2017 00:30
apetycznie ryba podana
2milutka 05.05.2017 18:37
Smacznie...
Bernadeta1 05.05.2017 17:43
smaczne jedzonko
mirosława4 05.05.2017 13:17
smaczna rybka
Krzysztof15 05.05.2017 10:12
Pyszna rybka
Róża1 05.05.2017 09:55
świetny pomysł !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak