Dorsz w panierce z brokułu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    500 g
  • brokuł

    1 szt
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    2 szt
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza kroimy na pożądane przez nas kawałki, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące.
Surowy brokuł ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na bułce tartej robimy placki z przygotowanej masy, układamy filety, przykrywamy plackami masy i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
R'n'G Kitchen
Zamiast całego brokuła, możemy użyć sam "głąb", który często jest wyrzucany. Pamiętajcie, w kuchni nic się nie marnuje. To jest naszą zasadą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andrzej132 24.11.2015 08:28
fajny pomysł :)
olkaaa 24.11.2015 07:27
ciekawy pomysł
Krzysztof15 24.11.2015 06:20
palce lizac
jagoda5913 24.11.2015 00:26
smaczne danie
monikaT83 23.11.2015 22:39
Super smaczny pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat