Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w panierce orzechowej na obiad..

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
jajko 2 sztuki "XL"
olej rzepakowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
orzechy włoskie 3/4 szklanki/zmielone
olej rzepakowy - ile potrzeba
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
surówka - jaką lubisz

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w panierce orzechowej na obiad..

Kroki postępowania

1
umyte i osouszone z wody filety dorsza posypac kucharkiem pieprzem sokiem z cytryny, jajka z łyżeczką oleju (panierka lepiej się trzyma) dobrze rozbełtać widelcem, bułkę tartą wymieszać z orzechami mielonymi
Krok 1 - dorsz w panierce orzechowej na obiad.. foto
2
filety obtaczać w jajku, w bułce i na bardzo gorącym oleju smazyć na rumiano z każdej strony
Krok 2 - dorsz w panierce orzechowej na obiad.. foto
3
ugotowane ziemniaki utłuc z 2 łyżkami gęstej śmietany, posiekanym koperkiem z pietruszką
Krok 3 - dorsz w panierce orzechowej na obiad.. foto
4
kapustę kiszoną 50 dag wymieszać z jedną pokrojoną cebulą, do smaku cukrem pieprzem, olejem, zieleniną, filety podać z ziemniakami, surówką - filety w panierce z orzechami maja aromatyczny smak i bardzo smakują..........SMACZNEGO!!!
Krok 4 - dorsz w panierce orzechowej na obiad.. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.06.2016 18:55
Takiej panierki jeszcze nie robiłam
dodi 08.06.2016 12:06
pyszna rybka
IwonaKa 07.06.2016 23:22
taka rybka to niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak