Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 50 dkg
jaja 3
mąka
tymianek 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
olej
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w panierce

filet kroimy wedle uznania, skrapiamy sokiem z cytryny.oprószamy tymiankiem oraz solą i odtawiamy na 30 minut.jaja roztrzepać z solą. bułkę tarta mieszamy z parmezanem i tymiankiem.filety panierujemy w mące, jaju i bułce. smażymy na średnio rozgrzanym ogniu.podawać z kwaśną surówka oraz ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 24.02.2012 15:37
pyszny dorsz , uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak