Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w jarzynach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 3 sztuka
marchew 5 sztuka
pietruszka 2 sztuka
seler 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w jarzynach

Filety z dorsza kroimy na cztery. Każdy z nich obtaczamy w mące i w roztrzepanym jajku i smażymy na oleju. Odkładamy do ostudzenia.
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim do miękkości oczyszczone marchew, pietruszkę i selera starte na tarce o dużych oczkach. A także drobno posiekaną cebulę i pora pokrojonego w krążki.
Gdy warzywa będą już miękkie doprawiamy je solą i pieprzem o dokładnie mieszamy.
W dużym naczyniu na dnie układamy dorsza, a na niego podsmażone jarzyny.
Jemy jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.02.2015 11:27
na pewno wyśmienity
irenka 15.02.2015 20:08
pycha,uwielbiam rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak