Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w galarecie...

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3 sztuki/większe
woda 2 litry
sok z cytryny 1 łyżka
por 1 mały
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 opakowania na 1 litr
marchewka ugotowana 2 sztuki
jajko 3 sztuki
ogórki konserwowe 3 sztuki
natka pietruszki - ile potrzeba
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w galarecie...

filety dorsza podzielić na porcje, jeden filet na 4 porcje, zalać w garnku wodą, dodać por umyty i zagotować, dodać kucharka, sok z cytryny i doprowadzić do zagotowania, na bardzo małym ogniu gotować z 10 minut, duży ogień może rozwalić rybę, garnek z rybą wynieść najlepiej na balkon albo w chłodne miejsce, zimną rybę można łatwo wyjąć z garnka, usunąć skórę i położyć w naczyniu

zimny wywar przelać przez drobne sitko do garnka, wsypać żelatyny i doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając

na rybie poukładać ugotowane jajka, marchew pokrojone cienko w plastry, dodać pokrojone ogórki konserwowe, wsypać groszek z puszki bez zalewy i listki natki pietruszki, wlać wywar z żelatyną, i zostawić do zastygnięcia w chłodnym miejscu

smaczna i zdrowa rybka w galarecie..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 29.12.2016 02:56
Wygląda pysznie
halina17 28.12.2016 23:43
dobry : )
wwwiolka 28.12.2016 20:54
Bardzo fajny przepis.
Edith85 28.12.2016 19:19
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak