Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście z kapustą kiszoną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 700 g
kwas z kapusty 1/2 szkl
mleko 3,2% 1/2 szkl
mąka 3/4 szkl
jajko 1 szt
sok z cytryny
sól i pieprz
olej do smażenia
kapusta kiszona 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście z kapustą kiszoną

Filety z dorsza płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny ,oprószamy mąką.
W misce przygotowujemy ciasto. Mleko oraz kwas z kapusty mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę (ciasto ma być bardzo gęste) ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy ,drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Ponownie mieszamy.
Filety rybne zanurzamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 10.04.2015 16:55
Bardzo smaczna rybka :)
Dawid97 10.04.2015 15:20
ciekawy pomysł na rybkę
Agnieszka-87-25 10.04.2015 15:16
pyszna rybka
Futka 10.04.2015 14:15
Przepyszna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak