Dorsz w cieście i owsiankowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    150 gram
  • jaja

    2 szt.
  • mleko

    300 ml.
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta

Składniki

  • filet z dorsza

    2 szt.
  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto: Wszystkie składniki zmiksować. Odstawić. Dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, ziołami i skropić cytryną. Kawałki ryby zanurzyć w cieście.Owsiankę zmielić. Następnie rybę obtoczyć w wymieszanej owsiance z bułką tartą. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
paulette17
Najlepiej ryba smakuje z dodatkiem surówki z kapusty kiszonej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooked 17.03.2015 15:55
musi być smaczne
mirosława4 17.03.2015 15:40
apetyczna rybka :)
Ania321 17.03.2015 15:01
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat