Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście i owsiankowej panierce

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 150 gram
jaja 2 szt.
mleko 300 ml.
olej rzepakowy 1 łyżka
sól 1 szczypta

Składniki

filet z dorsza 2 szt.
płatki owsiane 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Porada

Najlepiej ryba smakuje z dodatkiem surówki z kapusty kiszonej.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście i owsiankowej panierce

Ciasto: Wszystkie składniki zmiksować. Odstawić. Dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, ziołami i skropić cytryną. Kawałki ryby zanurzyć w cieście.Owsiankę zmielić. Następnie rybę obtoczyć w wymieszanej owsiance z bułką tartą. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooked 17.03.2015 15:55
musi być smaczne
mirosława4 17.03.2015 15:40
apetyczna rybka :)
Ania321 17.03.2015 15:01
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak