Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
150 gram -
jaja
2 szt. -
mleko
300 ml. -
olej rzepakowy
1 łyżka -
sól
1 szczypta
Składniki
-
filet z dorsza
2 szt. -
płatki owsiane
4 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżka -
sól
1 łyżka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Dorsz w cieście i owsiankowej panierce
Najlepiej ryba smakuje z dodatkiem surówki z kapusty kiszonej.![]()
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się