Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście francuskim z suszonymi pomidorami i orzechową kruszonką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
filet z dorsza 2
suszone pomidory kilka sztuk
oregano szczypta
sól i pieprz
białko do smarowania 1
orzeszki ziemne 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście francuskim z suszonymi pomidorami i orzechową kruszonką

Umyty i osuszony filet dzielimy na mniejsze kawałki. Posypujemy je przyprawami. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na prostokąty. Suszone pomidory drobno siekamy. Na każdy kawałek ciasta kładziemy rybę, odrobinę suszonych pomidorów i przykrywamy 2 częścią ciasta (tworząc taki pierożek). Brzegi ciasta sklejamy widelcem dociskając go do blachy. Wierzch pierożków smarujemy białkiem. Orzechy drobno siekamy. Każdy pierożek posypujemy posiekanymi orzechami i na środku robimy 3 nacięcia. Tak przygotowane sakiewki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 19.10.2015 21:21
Chętnie bym zjadła taką rybkę:)
GOSIA18 19.10.2015 16:28
Bardzo fajny pomysł, pycha
Agnieszka-87-25 19.10.2015 15:41
wspaniałość
Damiano
Damiano 19.10.2015 13:16
Pyszna rybka
Megg 19.10.2015 12:38
wyśmienite danie
Wafelek2601 19.10.2015 12:11
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak