Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście francuskim z serem camembert

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 400 g
ciasto francuskie
ser camembert 2 szt (z pieprzem)
ryż ugotowany 1/2 szkl
natka pietruszki
żółtko jajek
mąka
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście francuskim z serem camembert

Filet rybny dzielimy na pół ,płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy z obu stron solą ,pieprzem i mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.
Ciasto francuskie rozwijamy ,dzielimy na pół . Na środek kładziemy pokrojony na grube plastry (prostokąty) ser ,na nim układamy ugotowany ryż ,usmażoną rybę ,oraz posiekaną natkę. Całość zawijamy i sklejamy brzegi. Górę ciasta nacinamy ,smarujemy rozbełtanym i posolonym żółtkiem. Zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Podajemy z sosem śmietanowym i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 15.03.2015 14:09
pyszna rybka!!
Marta Ryżek-Kalkowska 14.03.2015 23:30
pysznie tutaj.
Internetowa Kuchnia 14.03.2015 20:21
Jadlabym! :)
ania2610 14.03.2015 17:46
bardzo apetyczny!
IwonaDD 14.03.2015 16:25
pychota!!!!
aginaa 14.03.2015 14:13
wyglada apetycznie
Sroczka 14.03.2015 14:06
Ależ ta rybka pysznie wygląda.
Bernadeta1 14.03.2015 12:36
pysznie wygląda ta rybka
erym 14.03.2015 11:50
moje smaki, pelne uznanie!
Monika-twin 14.03.2015 11:46
WYGLADA PIEKNIE I NA PEWNO SMACZNE JEST!
Ania321 14.03.2015 11:25
Bardzo apetyczne danie :)
luna76 14.03.2015 11:22
Kuszące danie :) Mniam !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak