Dorsz w cieście francuskim z serem camembert

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    400 g
  • ciasto francuskie

  • ser camembert

    2 szt (z pieprzem)
  • ryż ugotowany

    1/2 szkl
  • natka pietruszki

  • żółtko jajek

  • mąka

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet rybny dzielimy na pół ,płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy z obu stron solą ,pieprzem i mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.
Ciasto francuskie rozwijamy ,dzielimy na pół . Na środek kładziemy pokrojony na grube plastry (prostokąty) ser ,na nim układamy ugotowany ryż ,usmażoną rybę ,oraz posiekaną natkę. Całość zawijamy i sklejamy brzegi. Górę ciasta nacinamy ,smarujemy rozbełtanym i posolonym żółtkiem. Zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Podajemy z sosem śmietanowym i surówką z kiszonej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miodunka 15.03.2015 14:09
pyszna rybka!!
Marta Ryżek-Kalkowska 14.03.2015 23:30
pysznie tutaj.
Internetowa Kuchnia 14.03.2015 20:21
Jadlabym! :)
ania2610 14.03.2015 17:46
bardzo apetyczny!
IwonaDD 14.03.2015 16:25
pychota!!!!
aginaa 14.03.2015 14:13
wyglada apetycznie
Sroczka 14.03.2015 14:06
Ależ ta rybka pysznie wygląda.
Bernadeta1 14.03.2015 12:36
pysznie wygląda ta rybka
erym 14.03.2015 11:50
moje smaki, pelne uznanie!
Monika-twin 14.03.2015 11:46
WYGLADA PIEKNIE I NA PEWNO SMACZNE JEST!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat