Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 3 szt
ciasto francuskie 2 płaty
sos pomidorowy 6 łyżek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwałkować. z każdego wyciąć po sześć kwadratów (w sumie potrzebujemy 12 :) ). Na sześciu układamy kolejno: łyżka sosu, ryba, salami. Przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta. Brzegi zlepiamy tworząc poduszki. Z wierzchu smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy około 20 min w temperaturze 190 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak