Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w chrupiącej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
sok z cytryny 2-3 lyzki
Kucharek przyprawa do potraw 1-2 lyzki
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej do smażenia

Porada

Doskonale smakuje z surowka z kapusty kiszonej:Kapuste drobno poszatkowac,dodac starta marchewke oraz pokrojona w drobna kostke cebule,doprawiamy sokiem z cytryny,sola ,pieprzem i cukrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Ryby filetujemy...
Krok 1 - Dorsz w chrupiącej panierce foto
2
Doprawiamy kucharkiem,swieo zmielonym pieprzem i skarapiamy sokiem z cytryny..
Krok 2 - Dorsz w chrupiącej panierce foto
3
Kazdy plat ryby obtaczamy maka ,nast.zanurzamy w jajku,kolejny raz w mace i jeszcze raz w jajku...
Krok 3 - Dorsz w chrupiącej panierce foto
4
Smazymy na mocno rogrzanym oleju z obu stron.Smacznego
Krok 4 - Dorsz w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak