Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w chińskiej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
sól i pieprz do smaku
cytryny 1 szt
marynata chińska 1/2 słoiczka
olej roślinny do smażenia
filet z dorsza 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w chińskiej marynacie

Rybę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki ( u mnie wyszły 3 kawałki). Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Nacieramy marynatą chińską i odstawiamy na 1 godzinę. Pieczarki myjemy , osuszamy i kroimy na połówki. Rybę i pieczarki przekładamy na patelnię Actifry i polewamy 1 miarką oleju. Smażymy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak