Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w aromatycznej panierce wg Karola Okrasy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba
pestki dyni
natka pietruszki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w aromatycznej panierce wg Karola Okrasy

Filety dorsza pokroiłam na kawałki, osoliłam i opieprzyłam. Na talerzyku przygotowałam panierkę: bułka tarta, posiekana zielona pietruszka i niezbyt drobno posiekane pestki dyni. Kawałki ryby maczałam w jajku, obtaczałam w panierce i smażyłam po 4 minuty z każdej strony.

Pestki dyni wspaniale chrupią, a pietruszka nadaje cudowny aromat!
Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 02.02.2013 13:09
Lubie ryby więc może warto wypróbować :).
halina17 02.02.2013 12:24
Pyszny dorsz, moja ulubiona ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak