Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony w cieście musztardowym.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
sok z cytryny
mąka 200 g
jajko 1
woda 250 ml
musztarda 2 łyżeczki
sól szczypta
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony w cieście musztardowym.

Filety z dorsza opłucz, osusz, pokrój na duże kawałki, następnie skrop sokiem z cytryny i oprósz solą.
Z podanych składników na ciasto: mąki, wody, żółtka, musztardy i soli przygotuj masę.
Białko ubij na sztywno, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Filety obtaczaj w mące, a następnie zanurzaj w cieście.
Smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 28.10.2014 09:46
Ciekawa paniera.
Jodaj 21.07.2014 13:06
świetny ten dorsz :)
Kejti 10.03.2014 01:24
Poczęstuję się :-)
Sroczka 06.03.2014 23:43
Pyszna rybka, zjadłabym taką.
norweska20 06.03.2014 20:28
smaczna propozycja
Krzysztof15 06.03.2014 20:19
super dorszyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak