Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony saute w cytrynie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

filet z dorsza 2 płaty
masło 0,5 kostki
cytryna
mąka

przyprawy

sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony saute w cytrynie

Dorsz poporcjować, z obu stron posypać szczyptą soli i pieprzu, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle. Cytrynę wycisnąć do masełka podczas smażenia. Spowoduje to specyficzny smak ryby o wiele lepszy ( wg mnie ) niż tradycyjne skropienie na talerzu. Podawać z ziemniaczkami i oczywiście surówką ( preferuję z kapusty kiszonej ). Życzę smacznego...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.10.2016 20:45
Dobra ryba nie jest zła :)
Margo1 21.10.2016 18:17
Taki obiadek bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak