Dorsz smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    30 dkg
  • jajko

    1 szt
  • orzechy włoskie

    5 dkg
  • pesto

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

  • sól i pieprz

  • cytryna

    1/2 szt
  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę obsypać przyprawami, skropić olejem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Jajko roztrzepać z pesto, doprawić solą i pieprzem. Rybę najpierw obtoczyć w samej mące, potem w jajku, a następnie w mące wymieszanej ze zmielonymi orzechami.
Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ziemniaczkami. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 23.03.2015 18:35
pyszna rybka
gosia1988 22.03.2015 19:11
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat