Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 dag
masło 5 dag
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
sok z cytryny 3 łyżki
filet z dorsza 70 dag
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony

Rybę delikatnie posolić, odstawić na około 30 minut. Następnie obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Na koniec przełożyć do półmiska skropić po całości sokiem z cytryny, posypać posiekaną natką i polać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 28.12.2011 13:27
pyszny
mic 22.12.2011 11:49
uwilbiam rybki
Mariusz10 21.12.2011 13:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak