Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1,20 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony

Umyć dorsza i pokroic na mniejsze kawałki jeżeli są duże. Z obu stron natrzeć solą, pieprzem przyprawą do ryb i jarzynką. W talerzu rozbić jajka.Namoczyć w jajku rybę, obtoczyć w mące wymiszanej z bułką tartą.
Na rozgrzanym oleju smażyć rybę tak długo, aż będzie miała zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak