Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz prosto z pary

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 500-600 gram
cytryna 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz prosto z pary

Kroki postępowania

1
1. Rybkę kroimy na małe kawałki, przyprawiamy do smaku i skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 1 - Dorsz prosto z pary foto
2
2. zagotowujemy wodę. Do wody dodajemy kilka listków bazylii (warto je wcześniej porwać aby puściły aromat) oraz kawałki skórki z cytryny. Na to kładziemy dopiero 'sitka' z kawałkami rybki.
Krok 2 - Dorsz prosto z pary foto
3
3. Rybę gotujemy na parze aż do miękkości 5-10 minut. W zależności od wielkości kawałków. Warto sprawdzać by nie przedobrzyć, wtedy ryba zrobi się sucha i niedobra.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Dorsz prosto z pary foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.11.2013 12:03
uwielbiam taką rybkę
pierniczkowo 18.11.2013 14:50
pysznie zrobiona rybka :)
Alex_M 18.11.2013 10:08
fajny sposób na rybkę :)
Łucja 17.11.2013 17:11
smaczna rybka :)
Marta11 17.11.2013 16:36
pyszna rybka
fotoviderek 17.11.2013 15:01
Rewelacyjna rybka, a do tego samo zdrowie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak